Top Banner
Artikel udskrevet fra vidoks.dk - © Nationalt Videnscenter for Ortopædkirurgisk Sygepleje

Posters

Ortopædkirurgiske sygeplejersker er meget aktive med præsentationer på diverse konferencer og kongresser. På denne side vises nogle af de postere, som er præsenteret såvel nationalt som internationalt. Du er også velkommen til at få din poster med på denne side. Kontakt venligst videnscenteret.

A Web-program and an Action Guide for patients with anterior cruciate ligament injuries

Posteren blev præsenteret til DOS 2021. 

Posteren er en præsentation af et tværfagligt brugerinddragende projekt, hvor korsbåndsskadede patienter var med til at identificerer områder og udvikle et web program, som alternativ til et obligatorisk og standardiseret præoperativt informationsmøde på sygehuset.

Web programmet indeholder stort set alt omkring et korsbåndsforløb og er en blanding af tekst, foto, tegnefilm og videofortællinger samt fysinstruktioner. Yderligere indeholder programmet en handleguide, hvor patienterne kan hente vejledning og råd til at håndterer eventuelle problemer postoperativt

For os har det været en stor succes og øjenåbner ift. at lytte og medinddrage patienterne i udviklingen af en ny og tidsvarende informationsform, hvor patienternes ønsker og behov samt deres it kompetencer bliver udnyttet.

Se poster i A4

Tilføjet d. 22.11. 2021

Hvordan får sygeplejersker let adgang til viden om sygepleje til den ortopædkirurgiske patient?

Posteren beskriver udviklingen og tilblivelsen af en E-bog om sygepleje til den ortopædkirurgiske patient. Formålet med E-bogen er sikre fri adgang til ny, evidensbaseret og klinisk relevant viden til sygeplejestuderende og sygeplejersker i ortopædkirurgiske afdelinger.

Et bredt funderet, nationalt samarbejde mellem alle ortopædkirurgiske afdelinger i Danmark har gjort det muligt at udvikle og distribuere en elektronisk lærebog - en E-bog.
Læs mere om E-bogen her.

Se poster i A4

Tilføjet d. 16.11. 2021

Understandings of and experiences with evidence-based practice in practice

Studiet undersøger ortopædkirurgiske sygeplejerskers oplevelser af at arbejde med evidensbaseret praksis i praksis. Posteren er præsenteret på Amager og Hvidovre Hospitals sygeplejesymposium 2019 samt på skandinavisk NFSO konference 2021 og skal præsenteres på Nordic Conferende in Nursing Research i efteråret 2021.

Undersøgelsen er ligeledes publiceret:
Halberg, N., Assafi, L., & Nørholm, V. (2021). Understanding of and experiences with evidence-based practice in practice among nurses in a surgical department: A constructivist approach. Journal of Clinical Nursing, 30(3-4), 488-498.


Se poster i A4

Tilføjet d. 31.08. 2021

A study of nurses' experiences with a postgraduate course over eight years

Studiet undersøger ortopædkirurgiske sygeplejerskers oplevelser med et postgraduat udviklingsforløb hen over otte år. Posteren er præsenteret på skandenavisk NFSO konference 2021 og på Amager og Hvidovre Hospitals sygeplejesymposium 2019.

Se poster i A4 

Tilføjet d. 31.08. 2021

Reducing post-surgical swelling and pain after total knee arthroplasty: a pilot study

I et randomiseret kontrolleret pilotstudie undersøgte vi effekten af kompressionsterapi på postoperativ hævelse og smerter, efter indsættelse af en total knæalloplastik, hos patienter med BMI ?30 kg/m²".
Studiet blev udført i Center for Planlagt Ortopædkirurgi på Næstved Sygehus, fra december 2017 til marts 2018. 

Se poster i A4

Tilføjet d. 6.02. 2020