Top Banner
Artikel udskrevet fra vidoks.dk - © Nationalt Videnscenter for Ortopædkirurgisk Sygepleje

Søvnprojektets betydning i ortopædkirurgiske afdelinger


I følgende video fortæller klinisksygeplejespecialist Trine Ahlmann Pedersen fra Ortopædkirurgisk afdeling, Odense Hospital, om patienternes oplevelse af at sove på en ortopædkirurgisk afdeling, samt kommer med forslag til indholdet i et søvnkit. Sidst i videoen diskuterer Trine og udviklingssygeplejerske Anette Wulff Christiansen resultaterne af det nationale tværsnitsstudie om søvnkvaliteten hos indlagte ortopædkirurgiske patienter.
Videoen kan du finde her.

Ortopædkirurgisk afdeling på Hvidovre hospital har gjort flere tiltag for at sikre patienternes nattesøvn. I videoen fortæller Mia Toldam om deres sovepakke, og de tiltag de har gjort på afdelingen for at forbedre patienternes søvn. Konklusionen er at tiltagene på afdelingen, har gjort en positiv forskel for patienternes nattesøvn.
Videoindslaget er lavet i samarbejde med TV2Lorry og kan findes her.

Har din afdeling arbejdet videre med søvn eller har I udviklet interventioner til at forbedre patienternes søvn på afdelingen, og har I lyst til at fortælle om det i en video - så opfordres I til at sende en video til VIDOKS videnskabelig medarbejder på isabhans@rm.dk.